Hírek

Mohács-kerekasztal és könyvbemutató

A kerek évforduló közeledtével – 2026-ban lesz a mohácsi csata 500. évfordulója – ismét a kutatások fókuszába került a mohácsi csata, annak elő- és utótörténete, valamintemlékezete. A 2018-ban indult „Mohács (…)

bővebben

Kutatók Éjszakája — 2021. szeptember 24.

2021-ben is megrendezésre a Kutatók Éjszkája, a tudomány és a kutatói munka népszerűsítését célzó programsorozat. Szeptember 24-én, pénteken az SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék, az MTA–SZTE (…)

bővebben

Kutatók Éjszakája 2020

2020. november 27-én, pénteken kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája, ezúttal online formában. A tudomány és a kutatói munka népszerűsítését célzó programon az MTA-SZTE Oszmán-kori Kutatócsoport kutatói és az SZTE BTK (…)

bővebben

Online is elérhető Kordé Zoltán monográfiája

Már online is elérhető és letölthető Kordé Zoltán egyetemi adjunktus 2019-ben „A székely ispáni méltóság története a kezdetektől 1467-ig“ címmel megjelent kötete. Letöltés:https://hist.bibl.u-szeged.hu/mta-szte/wp-content/uploads/2020/11/Kordé.Aszékelyispáni-2.pdf

bővebben

Megjelent a Chronica 2020. évi száma

Megjelent az SZTE BTK Történeti Intézet folyóiratának 2020. évi száma, Wissenstransfer und Informationsaustausch in der Frühen Neuzeit – Wege der habsburgischen Diplomatie an der Hohen Pforte címmel. A kiadványt Cziráki (…)

bővebben

VIII. Élet a török hódoltságban konferencia

2020. november 14-15. között a Hungari Dzsebedzsi Hagyományőrző és Sportegyesület, a Dobó István Vármúzeum, valamint a Gül Baba Türbéje Örökségvédelmi Alapítvány szervezésében kerül megrendezésre a VIII. Élet a török hódoltságban (…)

bővebben