Hírek

Konferenciafelhívás – New trends in research of the history of Habsburg imperial diplomacy (16th – 19th centuries)

2021. június 3.

A University of Pardubice, Faculty of Arts and Philosophy, Institute of History és a Centre for Ethics as Study in Human Value a Habsburg Monarchia 16–19. századi történetének kutatására fókuszáló (…)

Gyakornoki pályázat tudományos kutatás folyatatására

2021. április 30.

Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában kutatók számára. Doktoranduszok, abszolutóriumot szerzettek és doktorjelöltek egyaránt pályázhatnak a gyakornoki rendszer keretében folyó tudományos kutatásra. (…)

Konferenciafelhívás – Szegedi Történészhallgatók Egyesületének III. Konferenciája

2021. április 7.

A Szegedi Történészhallgatók Egyesülete 2021-ben harmadik alkalommal rendezi meg konferenciáját online formában, ahová a Szegedi Tudományegyetemen osztatlan-, alap-, mester- és PhD képzésben részt vevők jelentkezését várják, akik kutatásuk során elért (…)

Tudományos publikálást segítő E-learning platform

2021. február 10.

Előfizetés keretében hozzáférhetővé vált az Enago-KargerLEARN Platform, ami strukturált képzés keretében több mint 15 tudományos publikálást segítő tanfolyamot tartalmaz. Az e-learning anyagokat több mint 20 éves, szakterületi publikálási tapasztalattal rendelkező (…)

Konferenciafelhívás

2020. december 14.

Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete az International Diplomatic Student Association Szegeddel közösen szervez 2021-ben angol nyelvű, nemzetközi konferenciát alap-és mesterszakos, valamint PhD-hallgatók részére, online formában. A konferencia (…)

Doktoranduszaink közreműködésével megjelent a „Sapere aude” című tanulmánykötet

2020. augusztus 11.

„Sapere aude”, azaz „merj gondolkodni” – ezt a találó címet kapta a Szegedi Történészhallgatók Egyesülete által szervezett tudományos konferencián elhangzott előadásokból válogatást közlő tanulmánykötet. A 2019 tavaszán élénk érdeklődés mellett, (…)

Doktori védés – Janzsó Miklós

2020. július 2.

A Szegedi Tudományegyetem Doktori Tanácsa és a Történelemtudományi Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt JANZSÓ MIKLÓS „A Tabula Cebetis az 1-2. századi filozófiai gondolkodásban" című értekezésének védésére történelemtudományok tudományágban A védés (…)

Doktori védés – Kovács Viktória

2020. június 17.

A Szegedi Tudományegyetem Doktori Tanácsa és a Történelemtudományi Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt KOVÁCS VIKTÓRIA „Vámok és vámszedés a középkori Magyar Királyságban Nagy Lajos korában (1342–1382)” című értekezésének védésére történelemtudományok (…)

Doktori védés – Bara Péter Tamás

2020. május 27.

A Szegedi Tudományegyetem Doktori Tanácsa és a Történelemtudományi Doktori Iskola tisztelettel meghívja Önt BARA PÉTER TAMÁS „Leo of Chalcedon. The Network, Paideia, and Miracles of an Early Komnenian Metropolitan." című (…)

Konferenciafelhívás – SZETE

2020. április 6.

A SZETE 2020-ban is megszervezi nagy sikerű konferenciáját Szegedi Történészhallgatók Egyesületének Második Konferenciája címmel. A szervezők 2020. február 2-ig várják a Szegedi Tudományegyetemen osztatlan-, alap-, mester- vagy doktori képzésben részt (…)