Hírek

Konferenciafelhívás – The Historian’s Craft and the Conspicuous Consumption of History

2022. szeptember 15.

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Történelem és Filozófia Kar “History. Civilization. Culture” Doktori Iskolája nemzetközi konferenciát szervez történelem PhD-hallgatóknak és posztdoktoroknak. A konferencia időpontja: 2022. noveber 10–12, (ZOOM) Az előadás címét (intézményi (…)

Pályázati felhívás

2022. szeptember 12.

Az MTA-SYLFF (Fiatal Vezetők Ösztöndíja Alapítvány) pályázatot hirdet diplomás fiataloknak – a magyar gazdaság és kultúra fejlődését szolgáló, ugyanakkor egyetemes, humanitárius szempontokat is érvényesítő – társadalomtudományi továbbképzési ösztöndíj elnyerésére. A pályázatot azon 35 (…)

Konferenciafelhívás – Szegedi Történészhallgatók Egyesületének Negyedik Konferenciája

2022. április 7.

Szegedi Történészhallgatók Egyesületének Negyedik Konferenciája A Szegedi Történészhallgatók Egyesülete 2022-ben negyedik alkalommal rendezi meg éves konferenciáját online formában, ahová a Szegedi Tudományegyetemen osztatlan-, alap-, mester- és PhD-képzésben részt vevő hallgatók jelentkezését várják, (…)

Konferenciafelhívás – Tavaszi Szél Konferencia 2022

2022. március 6.

„A Doktoranduszok Országos Szövetsége 2022. május 6–8. között t a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködésben ismét megrendezi a Tavaszi Szél elnevezésű multidiszciplináris, tudományos konferenciáját. A DOSZ a 2022. évi Tavaszi Szél Konferencia (…)

Megbeszélés PhD-hallgatóknak

2022. február 25.

Kedves PhD-hallgatók! Értesítjük Önöket, hogy Prof. Dr. Papp Sándor, az SZTE Történelemtudományi Doktori Iskola vezetője 2022. február 25-én (péntek) 10:00 órai kezdettel megbeszélést tart a doktori iskola hallgatóinak a félévkezdésre való tekintettel! Ha bármilyen kérdésük van (…)

Kötetbemutató

2022. február 15.

Doktori iskolánk egykori hallgatója, Krajcsír Lukács kutató Válságból válságba – A Szuezhez vezető út, 1955–1956 című kötetének bemutatójára 2022. február 15-én 14:00 órai kezdettel kerül sor az SZTE Klebelsberg Könyvtárában. A szerzővel (…)

Konferenciafelhívás – New trends in research of the history of Habsburg imperial diplomacy (16th – 19th centuries)

2021. június 3.

A University of Pardubice, Faculty of Arts and Philosophy, Institute of History és a Centre for Ethics as Study in Human Value a Habsburg Monarchia 16–19. századi történetének kutatására fókuszáló (…)

Gyakornoki pályázat tudományos kutatás folyatatására

2021. április 30.

Dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában kutatók számára. Doktoranduszok, abszolutóriumot szerzettek és doktorjelöltek egyaránt pályázhatnak a gyakornoki rendszer keretében folyó tudományos kutatásra. (…)

Konferenciafelhívás – Szegedi Történészhallgatók Egyesületének III. Konferenciája

2021. április 7.

A Szegedi Történészhallgatók Egyesülete 2021-ben harmadik alkalommal rendezi meg konferenciáját online formában, ahová a Szegedi Tudományegyetemen osztatlan-, alap-, mester- és PhD képzésben részt vevők jelentkezését várják, akik kutatásuk során elért (…)

Tudományos publikálást segítő E-learning platform

2021. február 10.

Előfizetés keretében hozzáférhetővé vált az Enago-KargerLEARN Platform, ami strukturált képzés keretében több mint 15 tudományos publikálást segítő tanfolyamot tartalmaz. Az e-learning anyagokat több mint 20 éves, szakterületi publikálási tapasztalattal rendelkező (…)