Hírek

Ünnepi kötet Tóth Sándor László tiszteletére

Dr. Tóth Sándor László professzor úr, az SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék egyetemi tanára 2019-ben töltötte be 65. életévét, amelynek tiszteletére ünnepi kötet készült. Ennek ünnepélyes (…)

bővebben

Megjelent Kordé Zoltán új kötete

A közelmúltban jelent meg Kordé Zoltánnak, a Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék adjunktusának legújabb könyve, amely „A székely ispáni méltóság története a kezdetektől 1467-ig“ címet viseli. A kötet (…)

bővebben

VII. Élet a török Hódoltságban konferencia

2019. november 9-10. között a Hungari Dzsebedzsi Hagyományőrző és Sportegyesület, valamint a Dobó István Vármúzeum szervezésében kerül megrendezésre a VII. Élet a török Hódoltságban című konferencia Egerben. A rendezvény második napján (…)

bővebben

Internationale Tagung - Landau

Das Fürstentum Siebenbürgen im 17. Jahrhundert im Kontext des Transottomanica-Beziehungsgeflechts című nemzetközi konferenciára kerül sor 2019. október 5-7. között a németországi Landauban. A konferencián Prof. Dr. Papp Sándor tanszékvezető egyetemi tanár és (…)

bővebben

Kutatók éjszakája 2019

2019. szeptember 29-én kerül megrendezésre a Kutatók éjszakája elnevezésű program, amelyen az MTA-SZTE Oszmán-kori Kutatócsoport munkatársai, az SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék oktatói valamint az SZTE (…)

bővebben

Nachwuchskonferenz in Szeged

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék, a Szegedi Tudományegyetem Történelemtudományi Doktori Iskola valamint az MTA-SZTE Oszmán-kori Kutatócsoport Nachwuchskonferenz in Szeged – Konzepte (…)

bővebben

Megjelent az Acta Historica – Tomus CXLIII.

2018. decemberében megjelent az Acta Universitatis Scientiarum Szegedeiensis, Acta Historica legújabb száma, ezúttal az SZTE BTK Középkori és Kora Újkori Magyar Történeti Tanszék gondozásában, Papp Sándor tanszékvezető egyetemi tanár és (…)

bővebben